Cei mai mari jucatori din economie - Cu motoarele turate la maxim

Deschide videoclipul

Ziarul Financiar a organizat o conferinta – dezbatere cu participarea unor companii selectionate dintre cei mai mari jucatori din economie in 2018, pornind de la premiza ca, citam, anul 2017 a fost pentru companiile din Romania un an pe care nu-l vor uita prea curand. La fel ca 2008… Se incheie astfel un deceniu de zbucium pentru economia locala, pornit cu rezultatele record din 2008, urmat de anii de recesiune care si-au pus amprenta asupra business-ului, pentru ca, la final, Romania sa incheie anul 2017 cu o crestere economica de 7%, printre cele mai mari din Europa. Acesta a fost argumentul organizatorilor evenimentului moderat de Sorin Pislaru, redactor sef al binecunsocutei publicatii economice, alaturi de Dana Ciriperu, redactorul sef adjunct.

In Romania sunt 130 de companii si banci cu afaceri (veni¬turi in cazul bancilor si al com¬paniilor de asigurari) de cel putin un miliard de lei. Cei mai mari 130 de jucatori din economie au impreuna afaceri de 360 mld. lei in 2016, profituri de 20 de miliarde de lei (o marja de 5,5%) si pierderi de numai 2 miliarde de lei. Cine sunt castigatorii acestui deceniu, companiile care s-au reasezat si au identificat solutiile pentru a creste? Cine sunt si ce piete domina? Cum au schimbat investitiile din ultimii ani clasamentele de pe piete de zeci de miliarde de euro? Cum se vede in rezultatele financiare ale companiilor cresterea economica record din 2017? Puterea exemplului: ce pot invata companiile de talie medie de la liderii economiei romanesti? – au fost subiectele abordate cu invitatii speciali, speakeri la acesta conferinta: Anca Vlad - Presedinte Fildas Group si Vicepresedinte Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Ionut Misa - Presedinte Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Adrian Vasilescu - Consilier al guvernatorului BNR, Cristian Parvan - presedinte PIAROM, Ruxandra Voda - Corporate Communications Director, Telekom Romania, Sergiu Oprescu - CEO Alpha Bank, Presedinte ARB, Alexander Firsching - Vicepresedinte Senior, Director Comercial Bosch, Blaj, Adrian Mihai - proprietar Fan Courier, Cristian Popescu - Managing Director SAP Romania, Robert Uzuna - Vicepresedinte Corporate Affairs, Executive Member Board Ursus Breweries, Emanuel Babici - Vicepresedinte Uzinsider, Mihnea Craciun - Deputy director BERD, Dumitru Pirvu - Sef serviciu, Directia Statistica BNR, Investitii straine directe, Daniel Boaje - CEO McDonald’s Romania.
     

Impartit in doua paneluri distincte (Care sunt motoarele de crestere pentru urmatorii cinci ani si cum pot fi ele turate la maxim? si Investitiile - sursa de crestere economica, de cresterere a productivitatii si know-how), evenimentul organizat de Ziarul Financiar a lansat spre dezabatere invitatilor prezenti teme foarte interesante, dintre care amintim: 

 

•    Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a continua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca?

 

•    Ce sectoare au beneficiat cel mai mult de cresterea economica de anul trecut si cum putem face sa multiplicam exemplele de companii puternice din economia locala?

 

•    Cine au fost aliatii businessului in ultimul an: cum s-au descurcat companiile sa mearga mai departe intr-un mediu inca lipsit de predictibilitate?

 

•    Cum s-a schimbat topul celor mai mari jucatori din economie in ultimii ani?

 

•    Ce companii au trecut de la statutul de firme mijlocii la lideri de piata si in ce industrii clasamentele au fost rasturnate?

 

•    Cum s-a schimbat topul celor mai mari jucatori din economie in ultimii ani? 

 

•    Ce pot invata companiile de talie medie, prin Puterea exemplului, de la liderii economiei romanesti? Care sunt masurile de care are nevoie mediul privat pentru a continua investitiile si pentru a crea noi locuri de munca?
 
Realizator: Oana Georgescu
Editor: Stanislav Pescu
Foto: Sebastian OrosCuvinte cheie
Ziarul Financiar, Cei mai mari jucatori din economie - Cu motoarele turate la maxim, Anca Vlad, Fildas si Catena Group, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Adrian Vasilescu, BNR, Ionut Misa, ANAF, Cristian Parvan, PIAROM, Alpha Bank, Telekom Romania, Bosch Blaj, Fan Courier, SAP Romania, McDonald’s Romania, Ursus Breweries, BERD, Uzinsider

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.